lördag 20 mars 2010

Brev till Statsministern

Hej Fredrik Reinfeldt

Du har säkert inte missat att Beatrice Ask i torsdags uttryckt sin åsikt om att misstänkta sexköpare skall ”avslöjas” för sin familj ”Det är lite grann att du får skämmas på torget, sade Beatrice Ask på ett seminarium.”

För det första så har vi inte och bör heller inte ha skamstraff då detta är ovärdigt, ett straff skall inte förstöra en människas hela liv.

Det andra problemet är mycket värre, Beatrice vill att brevet skall skickas ut till misstänkta sexköpare, inte till skyldiga som annars är minimikravet för att ett straff skall delas ut i en rättsstat.

Därför föreslår jag att du som statsminister kräver att Beatrice Ask avgår från sin post som justitieminister med omedelbar verkan. Att en person med sådana åsikter sitter i riksdagen och har lagstiftande makt är olämpligt men det är mitt jobb som väljare att ge henne sparken i september i år, att hon däremot har en ministerpost ligger på ditt ansvar.

Jag hoppas att du förstår och håller med mig om det olämpliga i att ha en justitieminister som inte har förstått grundprincipen med ett rättssamhälle.

Vänliga hälsningar Vaniljam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar